Normy teplých jídel zajímavosti
kolektiv autorů
Soubor materiálových spotřebních norem teplých jídel pro kuchaře a ostatní pracovníky v závodech a podnicích veřejného stravování. Normy jsou uspořádané v kapitolách: Polévky-bílé polévky, hnědé polévky, Předsnídávkové masité polévky. Hovězí maso-Pečená hovězí masa, Dušená hovězí masa, Vařená hovězí masa, Hovězí droby, Minutky z hovězího masa. Telecí maso-Pečená telecí masa, Dušená telecí masa, Smažená telecí masa, Vařená telecí masa, Telecí droby, Minutky z telecího masa. Vepřové maso-Pečená vepřová masa, Dušená vepřová masa, Smažená vepřová masa, Vařená vepřová masa, Uzená vepřová masa, Vepřové droby, Minutky z vepřového masa. Skopové maso-Skopové zadní maso, Skopové přední maso, Kůzle nebo jehně. Mletá masa, uzeniny-Hovězí mletá masa, Telecí mletá masa, Vepřová mletá masa, Směsi mletých mas, Uzeniny, Italská jídla. Zvěřina-Srnec, Daněk a jelen, Zajíc, Divoký kanec, Bažant, Divoká kachna nebo husa. Drůbež-Kuře, Slepice, Husa, Kachna, Drůbeží droby, Krocan, Holub, Ostaní drůbež. Ryby-Ryby sladkovodní, Mořské ryby. Bezmasá jídla-Omáčky, Zeleninová jídla, Vaječná jídla, Luštěninová jídla, Moučná jídla, Ostatní bezmasá jídla, Moučníky, Přílohy k hlavním jídlům. Seznam norem lehkých zdravotních jídel-Polévky, Z hovězího masa, Z telecího masa, Z kůzlečího nebo jehněčího masa, Ze sekaného masa, Z drůbeže, Z ryb sladkovodních, Bezmasá jídla. Seznam norem jídel z masových konzerv, Seznam norem hotových polévek. Kapitoly: Sezam základních norem, Seznam norem jídel z masových konzerv, Seznam norem hotových polévek (Vitana), Přehled ztrát a výtěžnosti, Úsekové normy mas, dělených pro kuchařské účely. 5. přepracované a doplněné vydání-uspořádal a doplnil A. Houžvička, 56/III-8 Cena knihy v čase vydání: 30.- Kčs... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost.