Píseň moře zajímavosti

nehodnoceno
Píseň moře
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525277/bmid_pisen-more-653d7659ad027.jpg 0 0 0

Literární prvotina mladé autorky beletristicky popisuje námořní historii konce 18. století a události předcházející námořní bitvě u Trafalgaru, přičemž originálně personifikuje postavu hlavní hrdinky s lodí. Klára Klimecká (2005) je výjimečná osobnost na české literární scéně. Už od svých deseti let se zajímá o válečné lodě a chce jejich historii studovat. Tato mladičká dívka napsala knihu, která poutavě a s hlubokou znalostí reálií líčí příběh dívky Victory - lodě Victory. Píseň moře je skutečnou písní, která mezi mnoha dalšími loděmi objevuje Královnu moří - Victory. Právě na palubě této lodi porazil admirál Horatio Nelson v bitvě u Trafalgaru v roce 1805 francouzské loďstvo.... celý text

Zajímavosti (1)

„Hlavnou hrdinkou príbehu je HMS Victory, ikonická britská vojnová loď, v ľudskej podobe. Príbeh sleduje jej život od začiatku jej služby až po najvýznamnejší moment jej kariéry, teda zhruba štyridsať rokov jej života. Dej sa odohráva na mori, v Stredozemí, v Portsmouth, v La Manche a na Gibraltári. Okrem príbehu hrdinky sa miestami ponoríme aj do osudov iných dôležitých postáv.
Vždy som mala bohatšiu fantáziu ako moje okolie, takže vždy som vo svojej mysli také svety mala. Vo všetkých predmetoch, aj z bežného života, vidím život. V prípade lode to bolo o to jednoduchšie, že v námorníctve sa o lodiach hovorí ako o ženách. Preto nebolo zložité takú personifikáciu vytvoriť a vďaka mojej fantázii to išlo samo. " (Diana Šimová: Rozhovor s Klárou Klimeckou. OZ Domáce vzdelávanie na Slovensku, 27.03.2022) (NathalieVerdun)