Ruiny Gorlanu zajímavosti

Ruiny Gorlanu
https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69573/ruiny-gorlanu-69573.jpg 5 2598 2598

Will je na svoj vek drobný, ale zato obratný a bystrý. Vždy sníval o tom, že sa stane slávnym rytierom, ale tí ho pre jeho malú postavu neprijali. Sklamaného Willa vezme do učenia hraničiar Halt a Will sa od neho učí všetko, čo musí dobrý hraničiar ovládať. Hraničiarske remeslo sa mu nakoniec tak zapáči, že by ho už nemenil za nič na svete. ISBN 978-80-252-1467-1 (chybné). Správné nebylo v knize uvedeno.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (SK)
Originální název:

The Ruins of Gorlan , 2004


více info...

Zajímavosti (8)

Audioverzi načetl Matouš Ruml. (bbeettyynnaa)


Hraničářští koně se svými vlastnostmi nejvíce podobají Jakutským koním. Vzhledově bohužel ne - jakutští koně mají kopyto jako kráva (sudokopytníka), i přes to, že jsou lichokopytníci. To kvůli snadnému cestování ve vyšších polohách, trvale zasněžených horách a skalách. (BastianCatori)


Na oficiálních stránkách knihy (http://www.rangersapprentice.com.au/) je možné stáhnout si plakát na motivy knihy. (Kmotr99)


Údajně se chystá celovečerní film. (Kmotr99)


Série se překládá do několika jazyků a je prodávaná ve více než 40 zemích světa. (Kmotr99)


Postavu Halta autor podvědomě vytvořil podle svého učitele z páté třídy, kterého už dlouhá léta neviděl. Evanlyn je pak ovlivněna Flanaganovou nejstarší dcerou. (pet-kyval)


Předlouhou pro postavu Willa se autorovi stal jeho vlastní syn Mike. A protože Mike měl tehdy jako velkého koníčka lukostřelbu, stal se i Will lukostřelcem. (pet-kyval)


Autor začal psát "Hraničářova učně", aby tak zaujal svého syna a přivedl ho ke čtení. Původně se jednalo pouze o povídky, které byly dlouhá léta – po splnění svého původního účelu – ponechány v šuplíku. Později se k nim spisovatel ale vrátil a nabídl je celému světu. (pet-kyval)