Spasiteľ Duny zajímavosti

Spasiteľ Duny
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490849/bmid_spasitel-duny-PSx-490849.jpg 4 1055 1055

Duna série

< 2. díl >

Román o tom, aká je cena víťazstva... a cena vojny. Pokračovanie slávneho románu Duna je viac ako fantasy, viac ako sci-fi: jedinečne výstižná analýza moci a jej dôsledkov pre jednotlivca. Dvanásť rokov po tom, čo pokoril Harkonnenovcov, vládne Paul Atreides ako imperátor celému známemu vesmíru. No jeho víťazstvo má obrovské následky. Rozpútal vojnu, v ktorej zahynuli miliardy ľudí, a hoci sa mu to krviprelievanie protiví, nedokáže ho zastaviť. Dokáže aspoň zachrániť seba a svojich milovaných? Spasiteľ Duny je pokračovanie príbehu Paula Atreidesa, známeho a obávaného pod menom MuadʼDib, ktorý vo svojich rukách sústredil väčšiu moc, než je pre smrteľníka zdravé. Fanatickí Fremeni ho uctievajú ako božstvo, ale veľkorody, ktoré pri svojom nástupe na trón porazil, ho nenávidia. Teraz musí čeliť sprisahaniu z najbližších kruhov. V ohrození je všetko: jeho potomkovia, jeho láska, jeho budúcnosť. A spolu s tým aj budúcnosť celého vesmíru.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Premedia
Originální název:

Dune Messiah , 1969


více info...

Zajímavosti (5)

Vyšlo i jako audiokniha:
https://onehotbook.cz/collections/frank-herbert/products/spasitel-duny (Lenka.Vílka)


Román vycházel nejprve po částech jako seriál. Text se místy značně lišil od pozdějších knižních verzí. (Zlord Antiježíš)


První originální vydání "Dune Messiah" neobsahuje první kapitolu "Zápisky z kobky smrti - rozhovor s Bronsoem z Iksu", ale pouze prolog "The Weird of Dune." (Zlord Antiježíš)


Vyvolání vzpomínek v gholovi se v případě Duncana Idaha podařilo Tleilaxanům vůbec poprvé. V následujících pokračováních jim to umožní tento postup dále vylepšovat a prodloužit tak duševní život své vládnoucí elity. (Zlord Antiježíš)


Na motivy tohoto a následujícího pokračování Děti Duny natočil Greg Yaitanes třídílný seriál Děti Duny (Frank Herbert's Children of Dune, 2003). Natáčení probíhalo na Barrandově a objevila se v něm celá řada českých herců. (Zlord Antiježíš)


Štítky knihy

space opera

Autorovy další knížky

Frank Herbert
americká, 1920 - 1986
1988  89%Duna
1993  76%Spasitel Duny
2007  84%Děti Duny
2001  82%Božský imperátor Duny
1999  82%Kapitula: Duna