Steve Jobs zajímavosti

Steve Jobs
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535358/bmid_steve-jobs-66082953c9e34.jpg 5 834 834

Walter Isaacson sbíral materiál pro tento životopis dva roky. Absolvoval nesčetně rozhovorů jak se samotným Jobsem, tak s jeho spolupracovníky, přáteli i konkurenty. Je to velký příběh, velká pohádka naší doby s velmi smutným koncem. Jobs se vydání svého životopisu nedočkal. Svůj statečný boj s těžkou nemocí, který je v knize rovněž zachycen, začátkem října roku 2011, ani ne měsíc před tím než byl tento životopis vypuštěn do světa, prohrál. Kniha se po svém uvedení na trh stala nejprodávanějším titulem v desítkách zemí, kde vyšla. Přestože má úctyhodných 680 tiskových stran, je namluvená v nezkrácené verzi.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: audiokniha , Práh
Originální název:

Steve Jobs, 2011


Interpreti: Martin Stránský
více info...

Zajímavosti (4)

Největší pozornost vzbudila u poroty kniha Steve Jobs od Waltera Isaacsona v překladu Dany Šimonové a Bronislavy Bartoňové. Vydalo nakladatelství Práh, 2011. V českém textu jsou zásadní nedostatky - vyšinutí z vazby, neshoda mezi podmětem a přísudkem, hrubé gramatické chyby, překladatelské nepřesnosti a omyly obecně, patrná je neznalost příslušné terminologie. Některé chyby byly další redakcí odstraněny, ovšem dotisk z letošního roku se jimi přesto hemží. Kniha Skřipec nakonec nedostala, neboť nová možnost udělit anticenu za knihu vydanou v posledních pěti letech nevešla ještě ve všeobecnou známost.
Anticena za rok 2014 (ilona8570)


Kniha Steve Jobs vyhrála GoodReads Choice Awards za rok 2011 v kategorii Best History & Biography (5463 hlasů). (LibraryGirl)


Rozhovor pro vznik této knihy poskytlo přes sto lidí z okolí Steva Jobse. (xfelix)


Tato kniha byla napsána přímo na žádost Steva Jobse. (xfelix)