Veľká obrázková knižka pre malé deti zajímavosti

Veľká obrázková knižka pre malé deti
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394929/mid_velka-obrazkova-knizka-pre-male-det-Ugw-394929.jpg 5 84 84

Veľká obrázková knižka pre malé děti je vlastne prvou českou poznávacou encyklopédiou pre predškolský vek. Objaviteľská je aj vo výbere hesiel a spôsobe ich vysvetľovania. Ako heslá prináša nielen vecné pojmy (napr. nábytok, noviny, schody), ale aj výber z ďalšej slovnej zásoby (opäť menej obvyklé podstatné mená - číslice, náhoda, pruh, ale aj slovesá - čítať, nachladiť sa, a prídavné mená - drahý, pyšný). Pri spracovaní všetkých hesiel je kladený dôraz na detský aspekt, tzn. že sa vychádza z predpokladaného detského záujmu o vybrané slová a odpovede sú čo možno najkonkrétnejšie a blízke detskému chápaniu. Väčšina hesiel sú minipríbehy hlavných aktérov (rodičia a ich deti), ktoré sú vo vzájomnom vzťahu.... celý text

Zajímavosti (2)

Tato encyklopedie z pera slavných autorů vyšla poprvé v 80. letech minulého století. K novému vydání ji upravila sama Milena Lukešová a nové ilustrace vytvořila Andrea Tachezy. (Luccy78)


Velká obrázková knížka pro malé děti je první poznávací českou encyklopedií pro předškolní věk. Zajímavá je nejen výběrem hesel přináší jak věcné pojmy (např. nábytek, noviny), tak i výběr z další slovní zásoby (slovesa číst, nachladit se, přídavá jména drahý, pyšný). Hesla jsou zpracovaná jako minipříběhy ze života dětí a světa, který je obklopuje. Jejich výběr vychází z předpokládaného dětského zájmu o jednotlivá slova a vysvětlení jsou velmi konkrétní a blízká dětskému chápání. (Luccy78)