Život a doba Držgroša McDucka zajímavosti

Život a doba Držgroša McDucka
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413922/bmid_zivot-a-doba-drzgrosa-mcducka-lgu-413922.jpg 5 55 55

Život a doba Držgroša McDucka je súbor dvanástich príbehov, ktoré mapujú celoživotné príbehy najbohatšieho káčera na svete. Vydajte sa po Držgrošových stopách zo škótskeho mesta Glasgow a Vysočiny cez divokú Ameriku, Klondike, Južnú Afriku a Austráliu, zoznámte sa s jeho rodinou a tešte sa zo všetkých neuveriteľných dobrodružstiev, ktoré zažil!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: , Egmont (SK)
Originální název:

The Life and Times of Scrooge McDuck , 1996


více info...

Zajímavosti (3)

V příběhu jedenáctém nazvaném „Nejbohatší kačer na světě“ se Keno Rosa musel potýkat s mnoha problémy. Jedním takovým problémem bylo, že nemohl africké postavy Foola Zoolu a Zombie Bombie nakreslit se širokými nosy a masitými rty, jak to udělal Carl Barks, protože v pozdějších vydáních byla zobrazení vzhledem k antirasistické politice cenzurována. (Terva)


Příběh „Král Klondiku“ (King of the Klondike) se původně jmenoval „Fénix z Údolí bílých muk“ a později „Agronaut z Údolí bílých muk“. Spisovatel Keno Don Rosa se nakonec rozhodl pro nový název: Král Klondiku. (Terva)


Keno Don Rosa věnoval tento sborník dvanácti příběhů, zakladateli legendy Kačera McKváka, mistru Carlu Barksemu. (Terva)