B. Alan Wallace životopis

americká, 1950

Životopis

Vystudoval Amherst College, Kalifornská universita v San Diegu. Je zakladatelem institutu Santa Barbara pro studium vědomí. Expert na tibetský buddhismus. Ve svých knihách se často zaměřuje na vztahy mezi vědou a buddhismem.
V roce 1987 studoval B.A. Wallacefyziku, filozofii a Sanskrit z Amherst College, následoval v roce 1995 Ph.D. v náboženských studiích na Stanfordské univerzitě. Jeho doktorská práce se zabývala kultivací trvalé dobrovolné pozornosti indo-tibetského buddhismu. Vyučoval čtyři roky na katedře náboženských studií na Kalifornské univerzitě v Santa Barbara.

Wallace založil Institut pro studium mysli Santa Barbara v roce 2003 s cílem "podporovat takové interdisciplinární a interkulturní vyšetřování povahy a potenciálů vědomí a rozšiřovat jeho výhody pro širokou veřejnost". Jedním z projektů institutu je projekt Shamatha, longitudinální vědecká studie o účincích intenzivního meditačního tréninku. To se vyvinulo v Mezinárodním projektu Shamatha (ISP).

Wallace spolupracoval s psychologem Paulem Ekmanem a Eve Ekmanem na projektu "Cultivating Emotional Balance" (CEB). Po více než dvaceti letech vedl Wallace semináře o snaze o snu a spolupracoval se Stephenem LaBergeem.
Knihy o buddhismu a vědě
Meditace buddhistického skeptika: Manifest pro myšlenkové vědy a kontemplativní praxi, New York: Columbia University Press, 2011
Mysl v rovnováze: Meditace ve vědě, buddhismu a křesťanství. New York: Columbia University Press, 2009 (také v portugalštině, italštině, španělštině, holandštině a tibetštině)
Přijmutí mysli: společná základna vědy a duchovnosti. Spolupracoval s Brianem Hodelem. Boston: Shambhala Publications, 2008 (Také publikováno v holandském a španělském překladu)
Skryté rozměry: sjednocení fyziky a vědomí. New York: Columbia University Press, 2007 (také publikováno v překladech v holandštině, italštině, portugalštině a tibetštině)
Kontemplativní věda: kde se buddhismus a neurovědy shodují. New York: Columbia University Press, 2007 (Také publikováno v portugalštině, korejštině a thajštině)
Buddhismus a věda: rozbíjení nové země. Upravil B. Alan Wallace. New York: Columbia University Press, 2003
Tabu o subjektivitě: směrem k nové vědě vědomí. New York: Oxford University Press, 2000
Vědomí na křižovatce: Rozhovory s dalajlamou o vědě o mozku a buddhismu. Upravil B. Alan Wallace, Zara Houshmand a David Livingston. Ithaca: Snow Lion, 1999 (také vydáván v portugalštině, korejštině, španělštině, francouzštině, čínštině, italštině)
Výběr reality: Buddhistický pohled na fyziku a mysl. Revidované vydání. Ithaca: Sněhové lvové publikace, 1996. Re-vydání volby reality: kontemplativní pohled na fyziku a mysl. Boston: Shambhala Publications, 1989 (také publikováno ve francouzštině a korejštině překladů) (zdroj životopisu: https://en.wikipedia.org/wiki/B._Alan_Wallace)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.