Baird Spalding životopis

americká, 1872 - 1953

Životopis

Narození: 3. října 1872, Cohocton, New York, USA
Úmrtí: 18. března 1953, Tempe, Arizona, USA
Knihy: Life and teaching of the masters of the Far East

Baird Thomas Spalding byl americkým duchovním spisovatelem, autorem série duchovních knih: Život a výuka mistrů na Dálném východě.
Ačkoli Spaldingovy knihy tvrdily, že se narodil v Anglii v roce 1857, Spalding byl také hlášen narozený v North Cohocton, New York v 1872. Strávil hodně svého života jako důlní inženýr na americkém západě.

Výzkum o jeho životě a údajných jedenáctičlenných výzkumných expedicích na Dálném východě od roku 1894 ke studiu "Masters" objevil důkazy a obrazy, které jsou obsaženy v pozdějších svazcích jeho knihy. Spalding navštívil Dálný východ nejprve v pozdních 1800s a pak znovu ve dvacátých létech a pak znovu v roce 1935 výlet do Indie na odkaz jeho vydavatele, Devorss & Company. Anecdotální biografický detail byl široce promulgován i během jeho života. Na jeho smrti v roce 1953 v Arizoně, nekrology konfliktně citovaly jeho věk jako 95 nebo 107. Jeho datum narození je dáno jako "1872-1873" v 1880 americkém sčítání lidu. To by však mohlo znamenat, že to byl čas, kdy poprvé přišel do USA, protože v té době bylo běžné, aby cizinci získali nové datum narození a jméno při příjezdu do USA. Stejné datum je uvedeno v 1911 kalifornském sňatku. V jiných knihách jeho místo narození je dáno jako Anglie s ním emigrace do USA později.

Spalding krátce navštívil Indii v roce 1935, jelikož existuje americká pasová přihláška z roku 1935 a záznam o přistěhovalectví v Seattlu po jeho návratu z Indie z roku 1936. Životopis Spaldinga Bairda T Spaldinga Jak jsem ho znal, vyšla jeho kolega mystik a DeVorss autor David Burton v roce 1954. O tvrzeních Spaldinga ohledně jeho místa narození Burton napsal:

Při dvou různých příležitostech jsem se ho zeptal, kde se narodil. Poprvé mi to řekl v "severním New Yorku"; druhý, "Spalding, Anglie". Během jedné z jeho posledních veřejných přednášek se člen diváků zeptal, kde se narodil, a on odpověděl: "V Indii." Mluvil se stejnou náklonností k "starému rodinnému domku" na severu New Yorku, ve Spaldingu v Anglii a v Coconadě v provincii Madras v Indii.
V roce 1924 vydal Spalding první díl Života a výuku mistrů na Dálném východě.
Spalding je pojmenován jako vliv v spisech osobností New Age, jako je JZ Knight, Paul Baumann ze sekty Methernitha a Otec Divine.

Růst hnutí New Age během sedmdesátých lét vyústil v obnovení zájmu o Spaldinga a několik lidí z New Age se po jeho smrti pokoušelo o nevýslovné spojení s ním. Americký mystik Thane z Havaje, zakladatel skupiny Prosperos, v roce 1974 prohlásil, že napsal několik spisů o Spaldingových knihách a doprovázel ho na turné v Indii v roce 1935. (zdroj životopisu: http://www.bairdtspalding.org/ , https://translate.google.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.