Bohumil Blažek životopis

česká, 1940

Životopis

Bohumil Blažek se narodil v roce 1940, absolvoval fakultu architektury ČVUT v Praze. Původně chtěl studovat na Akademii i na UMPRUM v Praze, ale kádrový posudek rodičů mu to neumožnil. Jeho talentu si ale všiml na fakultě architektury profesor katedry výtvarných umění Podhajský, a tak Bohumil Blažek vystudoval architekturu.

Více jak čtyřicet let se věnoval své profesi, byl úspěšný jako architekt, pracoval u nás i v zahraničí. Zároveň s profesí architekta se naplno věnoval a věnuje volné tvorbě.

Po studiích začal pracovat v ateliéru Můstek, který byl zaměřen na rekonstrukce památek a novostaveb v historickém prostředí. Významná z hlediska jeho projektové i výtvarné činnosti byla léta ve firmě Archicentre v Kuvajtu a v Londýně. Pro NPÚ zpracoval grafickou a technickou dokumentaci souboru českých památek, přihlášených k zařazení do světového Seznamu kulturního dědictví UNESCO. Od roku 1968 navrhoval a realizoval architektonickou podobu různých prezentačních výstav. Své práce vystavuje na samostatných nebo skupinových výstavách od roku 1963 až do současnosti.

Ing. arch. Bohumil Blažek žije a pracuje v Praze Košířích, cílevědomě využívá svůj čas a z každé situace si vybírá to pozitivní, co je důležité pro život. Jeho pozitivní přístup k životu je reflektován i ve výtvarné tvorbě. (zdroj životopisu: https://martinfryc.eu/vystavy/vystava-bohumil-blazek-reliefy/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Bohumil Blažek - knihy

1999  60%Bohumil Blažek: akvarely, kresby, grafika

Žánry autora

Literatura česká Obrazové publikace

Štítky z knih

Blažek je 0x v oblíbených.

Skrýt reklamy