Carter Wilson životopis

americká, 1970

Životopis

Carter se narodil v Novém Mexiku v roce 1970, ale vyrůstal hlavně v Los Angeles. Na studia odešel do New Yorku, na Cornell University. Žil také v Pittsburghu, San Franciscu a Miami, v roce 1996 se přistěhoval do Boulderu v Coloradu, kde žije dodnes ve strašidelném Viktoriánském domě. Carter během života procestoval celý svět, kvůli práci i jako koníček a nekonečný zdroj inspirace pro své knihy.
Carterova spisovatelská kariéra započala v roce
2003, kdy během hodin vzdělávacích kurzů pro dospělé zaháněl nudu a vznikl tak jeho první, 400 stránkový rukopis. Od té doby stále píše a jeho prozatím poslední (v pořadí pátá) kniha Miss Tender´s Girl) vyšla v únoru 2018 v Sourcebooks Landmark.
Přispěl celou řadou krátkých příběhů do mnoha publikací a jeden jeho příběh zařadil L. Stine do své sbírky příběhů pro mladé čtenáře s názvem Scream and Scream Again, která vyšla v anglickém originále v létě 2018 v nakladatelství HarperCollins.
Carter je dvojnásobným vítězem ceny Colorado Book Award a jeho knihy obdržely vynikající recenze od Publishers Weekly, Booklist a Library Journal. (zdroj životopisu: carterwilson.com/carter/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.