Cerrie Burnell životopis

anglická

Životopis

Cerrie Burnell je spisovatelkou, herečkou a ambasadorkou, která je známá zejména svou prací pro dětský televizní kanál CBeebies, díky níž získala uznání kritiků a širokou základnu fanoušků. Od začátku svého působení v CBeebies se jí dařilo bořit bariéry, zpochybňovat stereotypy a bojovat proti diskriminaci, díky čemuž se stala jednou z nejvyhledávanějších hendikepovaných moderátorek ve vysílání pro děti.
Cerrie je autorkou dvanácti dětských knih včetně Snowflakes, příběhu pro děti, jehož adaptaci uvedlo divadlo Oxford Playhouse v roce 2016, a série příběhů o dívce Harper, do které patří i kniha oceněná v roce 2016 cenou World Book Day. Je rovněž autorkou one woman show The Magical Playroom, ve které poprvé vystupovala v roce 2013 během festivalu Edinburgh Fringe.
Po odchodu ze CBeebies se Cerrie objevovala v BBC telenovele z lékařského prostředí Doctors. Pro stejnou stanici vytvořila osvětový dokument Silenced. Její poslední kniha I Am Not a Label vyšla v roce 2020 a podle amerického Amazonu se v témže roce zařadila mezi dvacet nejlepších knih pro děti v žánru literatura faktu. Zároveň se tato kniha stala celkovým vítězem soutěže SLA 2021 Information Book Award v kategorii naučná kniha pro děti. (zdroj životopisu: kniha Ochránci jednorožců)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Cerrie Burnell - knihy

2024  80%Mapa ztracených jednorožců

Žánry autora

Literatura světová Pro děti a mládež

Štítky z knih

Burnell je 0x v oblíbených.

Skrýt reklamy