Dan Kindlon životopis

americká, 1953

Životopis

Lékař a výzkumný psycholog se specializací na problémy dětí a mladistvých.
Dan Kindlon, Ph.D., člen fakulty Harvardské univerzity za posledních patnáct let, vyučuje dětskou psychologii a provádí výzkum v oblasti vývoje dítěte. Vedoucí výzkumný pracovník Dr. Kindlon má soukromou psychoterapeutickou praxi se specializací na chlapce a jejich rodiny a za posledních deset let je psychologickým poradcem v nezávislé škole pro chlapce v Bostonu.
Dr. Daniel Kindlon je klinický a výzkumný psycholog specializující se na behaviorální problémy dětí a dospívajících. Má společnou profesorku na psychiatrickém oddělení Harvardské lékařské fakulty a katedře mateřského a dětského zdraví na Harvardské škole veřejného zdraví, kde se zabývá výukou a výzkumem. Společnost Kindlon se v posledních čtrnácti letech věnuje klinické praxi, zaměřené na diagnostiku a léčbu emočních problémů, poruch učení a poruch pozornosti. Za posledních dvanáct let působil jako psychologický konzultant na nezávislé škole v Bostonu pro chlapce v 7. - 12. ročníku.

Během uplynulých několika let se zvýšila povědomí veřejnosti o incidentech zahrnujících chlapce, kteří zastřelili, uškrtili, ubodli nebo jiným způsobem způsobili násilí na ostatních - včetně dětí, učí a svých rodičů, a vyvolalo rozsáhlou diskusi o "chlapci Problém "ve školách a komunitách v celé zemi. Zneklidňující statistiky naznačují, že sebevražda se stala druhou hlavní příčinou úmrtí chlapců v jejich středním až pozdějším věku, nebo že patnáctiletý chlapec má sedmkrát vyšší pravděpodobnost, že umře vlastní rukou ve srovnání se stejnou dívkou Věk, jen přidat k diskusi. Podle PhD's Kindlona a Michaela Thompsona však školní výstřely a dospívající samovraždy, které zaměřují naši pozornost jen na malou část chlapce, jsou pouze důkazy o hlubších a zásadnějších problémech, Chlapci v ohrožení.

V Raising Cain: Ochrana citového života chlapců, Kindlon a Thompson zažijí světlo ve vzrušeném vnitřním světě chlapců v současné společnosti. Na základě svých kombinovaných třicetiletých zkušeností pracujících s chlapci a jejich rodinami autoři zkoumají, jak naše kultura socializuje a špatně vychovává chlapce, aby ignorovali jejich emocionální životy. Ukazují také, že misedukce hraje ve vztazích chlapců s rodiči, jejich vrstevníky, se školami a nakonec sami.
Kindlon se domnívá, že chlapci trpí úzkou definicí maskulinity, kterou jim nakazí naše kultura, která jim zanechává emocionální bezmocnost jako muži. Tvrdí, že emoční gramotnost je nejcennějším darem, který můžeme nabídnout našim synům, a že chlapci mají stejné schopnosti jako dívky pro emoční schopnosti, které potřebují k budování a udržení přátelství, k tomu, aby se cítili spřízněni spíše než odřízli, milovali a cítili se milovaní . Především vysvětluje, proč se chlapci musí učit příkladem toho, že emoční spojení je nejsilnějším mostem mezi dětstvím a mužstvím a že emoční odvaha je nejpravdivější zkouškou charakteru mladého muže. (zdroj životopisu: Městská knihovna Praha, http://www.apbspeakers.com/speaker/d)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Dan Kindlon - knihy

2011  100%Kainova výchova

Žánry autora

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Rodina

Štítky z knih

výchova chlapců

Kindlon je 0x v oblíbených.