David Švejnoha životopis

česká, 1979

Životopis

David Švejnoha (* 1979) je cestovatel, který poprvé ochutnal restované larvy v africké Zambii. Při svých dalekých cestách se nevyhýbá gastronomickým „experimentům“, kam pojídání hmyzu pro Evropana určitě patří. V roce 2010 se poprvé setkal s kuchařem Petrem Ocknechtem na přednášce v brněnské restauraci a společně s Milanem Václavíkem se vydali na cestu popularizace entomofágie mezi lidmi. David neumí vařit, ale umí nadšeně mluvit a motivovat. Co zbyde, to sní, protože chutím, které hmyzu dodá Petr s Milanem, se nedá odolat. Jezdí po celé republice a přednáší pro školy a veřejnost. Komunikuje s veřejností, stará se o informační web a facebookové stránky. Snaží se informace o entomofágii protlačit všemi možnými kanály. Stále nosil v hlavě myšlenku vydat se svými kolegy hmyzí kuchařku, až se mu v jedné z brněnských restaurací nad sklenicí pelhřimovského piva podařilo domluvit s nakladatelstvím a tvorbu knihy zrealizovat

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

David Švejnoha - knihy

2015  60%Hmyz na talíři

Žánry autora

Literatura naučná Kuchařky

Štítky z knih

kuchařky hmyz jednohubky, chuťovky

Švejnoha je 0x v oblíbených.