Dena Saxer životopis

americká

Životopis

Dena Saxer je senior instruktorka Vesmírného léčebného systému či-kung Mantaka Chii. Tato učení vnímá jako cenný dar světu. Od roku 1983 praktikuje a vyučuje Šest léčivých zvuků, Vnitřní úsměv, pokročilé Tao meditace, taj-či, či-kung a či-kung železné košile. Několik tisíc dospělých od 18 do 70 let již pocítilo blaho jejího pečujícího, dynamického a čistého učebního stylu.

S Mantakem Chiou napsali dvě knihy, které byly přeloženy do více než 20 jazyků..

Žije v horách poblíž Los Angeles. Taoistické kosmické léčení (Universal Healing Tao) vyučuje zde, jakož i na dalších místech USA a Kanady. Je školený proutkař a specializuje se na čištění energií v domácnostech a ostatních prostorech. Též poskytuje osobní sezení duchovního a emočního léčení.

Kromě duchovně zaměřených knih píše divadelní hry, texty k písním a libreta pro divadlo. Je členkou Aliance scénáristů Los Angeles. Její drama "Kathe Kollwitz: A Dangerous Act" bylo uvedeno v divadle Imago v Santa Monice v Kalifornii. Je spoluautorkou komediální revue "My Fair Bag Lady" uvedené v Torontu a dvou komediálních skečí pro CBC Radio. Se skladatelem Gordonem Glorem napsala hudební drama a hudební komedii. V současné době pracuje na filmovém scénáři.

Získala magisterský titul ve výuce divadla a jevištní řeči na Wayne State University v Detroitu. Kromě Tao lekcí vyučovala 11 let řečnění na veřejnosti a mezilidskou komunikaci na Los Angeles Community Colleges pro několik tisíc pracujících dospělých z rozličných kultur. Každou lekci zahájila několika Léčivými zvuky a její studenti tento zvyk milovali - pomohlo jim to se zklidnit koncentrovat po hektickém pracovním dnu.

Deset let v Torontu byla profesionální herečkou. Hrála hlavní i vedlejší role na Stratfordském Shakespearovském festivalu, v CBC TV a Radiu, jakož i v dokumentárních filmech.

Je požehnaná nádherným synem a dcerou, stejně báječným zetěm a snachou a sedmi jedinečnými vnoučaty. (zdroj životopisu: https://www.newworldlibrary.com)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.