Elizabeth Teissier životopis

francouzská, 1938

Životopis

Germaine Elizabeth Teissier du Cros Hynek, také Madame Teissier (narozena 6. ledna 1938 jako Germaine Elizabeth Hanselmann v Alžíru), je švýcarsko-francouzská astroložka, která pracovala také jako modelka a herečka.

Po absolvování školy začala Teissier studovat medicínu na pařížské Sorbonně, po roce přešla na filozofickou fakultu a studovala literaturu a francouzskou filologii a sociologii. V 60. letech pracovala jako modelka mimo jiné pro Coco Chanel a zároveň zahájila filmovou kariéru. Od roku 1966 do roku 1975 hrála v 15 filmech, převážně ve francouzštině. Filmovými partnery byli mimo jiné Marcello Mastroianni, Burt Lancaster a Jean-Paul Belmondo; hrála vedlejší role.

V 70. letech začala studovat astrologii. Proslavila se prostřednictvím televizních pořadů, knih a jako konzultantka celebrit. V 80. letech byla přítomna v německé televizi a v letech 1981 až 1983 uváděla Astro Show spolu s Horstem Buchholzem a později s Hansem Peterem Heinzlem na ARD.

V roce 2001, navzdory protestům některých vědců, získala Teissier doktorát ze sociologie na univerzitě v Paříži V (disertační práce s názvem Situation épistémologique de l'astrologie à travers l'ambivalence fascination / rejet dans les sociétés postmodernes).

Má dvě dcery z manželství s André Teissier du Cros. Žije v Ženevě. (zdroj životopisu: wikipedia)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Elizabeth Teissier - knihy

1991  0%Vaše hvězdy do roku 2000

Žánry autora

Esoterika, astrologie, okultismus

Štítky z knih

Teissier je 0x v oblíbených.

Skrýt reklamy