Evelyn Vaughn životopis

americká

Životopis

Evelyn Vaughnová


se ve skutečnosti jmenuje Yvonne Jocksová a jméno, pod nímž vystupuje jako autorka knihy Hráč z edice Sága, přijala pouze jako pseudonym. Půvabné si je ale poslechnout její vysvětlení, jak k tomuto "krycímu" jménu došla.




"Jmenuji se Yvonne Jocksová, ale mí přátelé mně odjakživa říkali Von. Když se mně nakladatel, který se rozhodl přijmout mou vůbec první knihu, ptal, jaký budu používat pseudonym, myslela jsem si, že nějaký mít musím, tak jsem ‚plácla' Evelyn Vaughnová. Ve skutečnosti má ten pseudonym ale smysl. Když mně totiž někdo osloví ‚slečno Vaughn', zní to úplně stejně, jako by řekl ‚slečno Von'. A když si řeknete můj pseudonym tak, že místo křestního jména použijete jenom iniciálu - ‚E. Vaughn', bude to v angličtině znít úplně stejně, jako kdybyste řekli jméno Yvonne, tedy mé skutečné jméno!"

Ať už tomu s pseudonymem bylo jakkoliv, Yvonne-Evelyn měla k literatuře vztah hluboký. O první literární pokusy se totiž začala snažit v pěti letech a první "honorář" získala ve dvanácti, když v jedné literární soutěži vyhrála tranzistorové rádio. Brzy poté se sice rozhodla, že na literaturu zanevře, spisovatelské povolání se jí totiž nezdálo být finančně příliš lukrativní (a to nehledě na rádio, které stále dobře sloužilo!). Naštěstí se nechala zviklat a postupem času se z ní stala dokonce autorka mnoha tváří. Píše totiž novely romantické, historické i vědeckofantastické.

Posledních šestadvacet let žije Yvonne v Texasu, její zanícení pro zamilované příběhy jí vyneslo dokonce vysokoškolský titul na univerzitě v Arlingtonu, když se ve své závěrečné práci zabývala historií romantické literatury. Spokojeně si žije se svými kočkami a imaginárními přáteli, nedívá se na televizi a když si potřebuje oddechnout od psaní, vyučuje na vysoké škole v Tarrantu. Když si potřebuje odpočinout od studentů, ráda se naopak vrací k literatuře… (zdroj životopisu: harlequin.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Evelyn Vaughn - knihy

2004  100%Hráč
2008  84%Tajemné příběhy

Žánry autora

Literatura světová Romány Pro ženy

Štítky z knih

harlekýnky

Vaughn je 0x v oblíbených.