Gennadij Borisovič Sinjarev životopis

ruská, 1915 - 1991

Životopis

Gennadij Borisovič Sinjarev (1915-1991) - zasloužilý pracovník vědy a techniky RSFSR, doktor technických věd, profesor. V roce 1955 spolu s M.V. Dobrovolským publikoval knihu "Kapalné raketové motory". V podstatě šlo o první učebnici teorie a základů konstrukce motorů, na níž vyrostlo několik generací inženýrů. Knihu „Úvod do raketové technologie“ (v českém překladu "Raketová technika") napsal spolu s V. I. Feodosjevem.
Vědecké zájmy Gennadije Borisoviče byly velmi široké (termodynamické výpočty, modelování jevů v plazmě s elektrickým výbojem, toky horkých plynů a procesy přenosu tepla radiací, návrh raket na pevné palivo).
Intenzivně pracoval na řešení vážných problémů v oblasti tepelného testování leteckých konstrukcí. Vytvořil účinnou metodu pro výpočet termodynamických procesů v raketových motorech, které se rychle rozšířily do mnoha dalších odvětvích technologie: metalurgie, technologie pro výrobu nových kompozitních materiálů, při výpočtu depozice kovů z plynné fáze, v plazmové chemii atd. (zdroj životopisu: https://librusec.pro/a/34848)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Gennadij Borisovič Sinjarev - knihy

1962  0%Raketová technika

Žánry autora

Literatura naučná Vojenství

Štítky z knih

Sinjarev je 0x v oblíbených.

Skrýt reklamy