Helen Keiser životopis

švýcarská, 1926 - 2013

Životopis

Helen Keizer (*27.srpna 1926, Zug, Švýcarsko - †20.prosince 2013, Zug, Švýcarsko) byla švýcarská spisovatelka , malířka a fotografka.
Během let 1950-1990 cestovala do Řecka, Turecka, Libanonu a Sýrie a po mnoha arabských zemích, Pákistánu, Afghánistánu, Indii a na Srí Lance.
V roce 1959 v Damašku studovala jazyky a poté strávila několik měsíců v Jordánsku, kde byla přijata králem Husajnem a navštívila staré město Nabata Petra. V uprchlických táborech jordánského království se poprvé tváří v tvář seznámila s otázkou Palestiny, svoje kontakty prohloubila příští návštěvou a roky později, po šestidenní válce roku 1967.
V 70. a 80. letech měla pověst jednoho z nejhlubších znalců tohoto regionu. Zúčastňovala se vykopávek a napsala zprávy o dějinách, archeologii a zvycích Orientu, které se objevily v časopisech jako DU nebo Atlantis. Akvarely a olejomalby ze svých cest častokrát vystavovala.
Roku 1983 získala Helen Keizer ocenění kantonu Zug za svou práci jako příspěvek k mezinárodnímu porozumění. (zdroj životopisu: de.wikipedia.org)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Helen Keiser - knihy

1971  100%Přišli z pouště

Žánry autora

Literatura naučná Cestopisy a místopisy

Štítky z knih

Arabové skalní pevnosti a města Nabatejci

Keiser je 0x v oblíbených.