Ilona Bansal životopis

česká

Životopis

Jsem milovnice indické kuchyně!

Před mnoha lety jsem se zamilovala do Inda a díky němu i do indické kuchyně. Nejdříve u nás doma vařil svá oblíbená jídla můj muž, ale postupem času jsem se mu do toho začala plést a nadvládu nad kuchyní převzala (a věřte, že se můj muž ani trošku nebránil). Bavilo mě totiž, jak se z několika málo surovin a koření dají vykouzlit chuťově zajímavá jídla. Tak jsem začala experimentovat se surovinami a kořením, objevovala nové postupy vaření a chutě, až mě indická kuchyně naprosto pohltila.

Chtěla jsem znát všechno, a hlavně co nejrychleji, tak jsem jako houba nasávala informace všude tam, kde to bylo možné. Absolvovala jsem velké množství kurzů vaření indických jídel v Čechách, Rakousku nebo Francii, a postupně i na mnoha místech v Indii. Kdykoliv jsem byla na návštěvě u manželových známých, utíkala jsem okamžitě do kuchyně koukat indickým hostitelkám pod ruce. Recepty sbírám i od rodiny mého muže nebo od indických kuchařů. Jednoduše nevynechám jedinou příležitost naučit se něco nového.

A tak, jak se ráda vzdělávám já, tak jsem začala mít velkou chuť naučit i ostatní připravovat indické lahůdky. Proto jsem se před pár lety spojila se dvěma školami vaření - Gourmet Academy v Praze a Kuliner Plus v Brně, kde vedu kurzy indické kuchyně a předávám dál to, co umím, a během společného vaření povídám o koření a o Indii vůbec. A neskutečně mě to baví.

Další mojí vášní je sbírání indických kuchařek. Pořizovala jsem si je postupně, listovala jimi, obdivovala fotky i styling jídel, až jich mám v knihovně okolo sto padesáti. Často si v nich až posvátně listuji, nabírám inspiraci na jídla, která bych mohla připravit, ale ve skutečnosti jsem z žádné z těch kuchařek nikdy nic neuvařila. Přesto nikdy nevynechám žádnou příležitost pořídit si další kousek.

Jak jste asi pochopili, pro indickou kuchyni dýchám, ale netvrdím, že je má indická kuchyně autentická. Podle mě jsou autentická indická jídla ta, která vaří Indové, z indických ingrediencí a v indickém prostředí. Má jídla jsou připravovaná v Čechách, ze surovin dostupných u nás, ale takovými postupy, abych docílila co nejvěrnější chuti. Nechejte se proto inspirovat mými recepty, zkoušejte, experimentujte, vařte a užívejte si chutí a vůní indických jídel.

Věřím, že cítíte, jak z tohoto blogu voní Indie. (zdroj životopisu: https://www.chai-and-chilli.cz...)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Ilona Bansal - knihy

2022  80%Takhle chutná Indie

Žánry autora

Literatura česká Literatura naučná Kuchařky

Štítky z knih

Indie indická kuchyně

Bansal je 0x v oblíbených.
Osobní web autora