Irena Slepičková životopis

česká

Životopis

Doc. PhDr. Irena Slepičková, CSc.
pracuje jako docentka, která se specializuje na sociologické aspekty sportu a jeho zabezpečení. Vystudovala na Karlově univerzitě, na fakultě tělesné výchovy a sportu a na Matematicko-fyzikální fakultě.

Získala vědeckou hodnost CSc. (dnes Ph.D.) na FTVS.

Jako hostující vyučující působila na řadě univerzit, zejména v rámci programu ERASMUS (University of Montpellier, University of Lille (France), University of Louvain la Neuve (Belgium), University of Jyvaskyla (Finland); University Waikato (New Zealand).

Participovala a stále pracuje v řadě evropských projektů zaměřených na tvorbu vzdělávacích a studijních programů (koordinovala projek of Tempus-Phare, pracovala jako garant za FTVS v projektech EIMAPS and IMISTE, jež připravovaly evropské magisterské programy).

Na FTVS UK též vyučuje v anglickém jazyce kurzy určené pro studenty ERASMU.

Vedla týmy, které zpracovaly projekty sportovní politiky pro středně velká města ČR.

Je členem České kinantropologické společnosti, mezinárodní asociace sociologie a členkou rozšířeného výboru Mezinárodní asociace sociologie sportu. V roce 2006 založila sekci Sociologie sportu při České kinantropologické společnosti.

Pracuje jako člen redakční rady časopisu Česká kinantropologie.

Její odborné a výzkumné zaměření se soustřeďuje na:
Sportovní politika obcí/krajů, sportovní turismus, sport a sociální stratifikace, pohybová aktivita a aktivní životní styl, sport a volný čas dětí a mládeže, sport jako prevence negativních sociálních jevů.

V současné době pracuje na projekte Společenská podmíněnost aktivního životního stylu a Psychosociální determinanty pohybových aktivit. (zdroj životopisu: https://www.ftvs.cuni.cz/FTVS-1308.html)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Irena Slepičková - knihy

2014  0%Soudobá sociologie VI. - Oblasti a specializace

Žánry autora

Sociologie, společnost

Štítky z knih

sociologie

Slepičková je 0x v oblíbených.