Ivo Klika životopis

česká, 1942

Životopis

Narodil se 14. 10. 1942 v Prostějově. Je absolventem Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, obor biologie a geografie. Krátce působil jako středoškolský učitel. Do ZOO Zlín nastoupil v roce 1967 a s krátkou přestávkou, kdy pracoval ve školství, zde pracuje dodnes, ve funkci ředitele od roku 1991. Publikuje v odborném a regionálním tisku.
Jako fotograf se prosadil u bývalého Pressfota i v některých časopisech. V rámci svých služebních i soukromých cest navštívil desítky zoologických zahrad v Evropě, USA, Austrálii, Číně, Střední a Jižní Americe.
Pod jeho vedením prošla ZOO rozsáhlými změnami, které vytvářejí dnešní osobitou zoogeografickou koncepci zasazenou do prostoru původního zámeckého parku a jeho okolního areálu. Má velký podíl na tom, že se ZOO Zlín stala členem Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií (EAZA) a v roce 2000 i prestižní Světové asociace zoologických zahrad a akvárií (WAZA). (zdroj životopisu: Klika, I. Lidé a zvířata: Historie vzniku a významu zoologic)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.