Životopis
doc. Ing. Kamila Míková, CSc. (*1946) je odbornice na legislativu potravin z Ústavu analýzy potravin a výživy.
Absolvovala VŠCHT v Praze, vědeckou hodnost CSc. získala v oboru chemie a analýza potravin, habilitaci v oboru základy konzervace potravin. Působila nejprve jako odborný asistent na VŠCHT, Ústavu konzervace potravin a technologie masa, posléze v drůbežářském průmyslu jako ředitel útvaru výzkumu a vývoje a v Boneco, a.s., jako odborný poradce pro legislativu a manager pro vývoj a jakost výrobků.
V současné době působí opět na VŠCHT na Ústavu analýzy potravin a výživy jako docent.
Přednáší předměty Úvod do potravinářské legislativy, Management jakosti v produkci potravin, Technologii vajec a Senzorickou analýzu. Své odborné zkušenosti uplatňuje v přednáškách a publikuje knižně, v časopisech a na konferencích.
(zdroj životopisu: https://www.kursy.cz)