Karl Emil Jung životopis

německá, 1833 - 1902

Životopis

Byl německý učitel, průzkumník a zeměpisec.

Kolem roku 1858 emigroval Karl Emil Jung do Austrálie a podnikal četné cesty za poznáním země a jejích obyvatel a především německých osadních kolonií. Žil v Tanundě v údolí Barossa u Adelaide, působil jako učitel němčiny, francouzštiny a klasických jazyků na St. Peters College v Adelaide a později v letech 1872 až 1877 zastával funkci školního inspektora pro jižní Austrálii. Poté, co byla 6. listopadu 1874 založena univerzita v Adelaide, byl jmenován profesorem klasických jazyků. O několik let později se vrátil do Německa a poté žil v Lipsku, Wiesbadenu, Eisenachu a nakonec znovu v Lipsku.

Karl Emil Jung po svém návratu pracoval jako redaktor v denním tisku a v Meyerově konverzačním lexikonu.

Jako spisovatel na volné noze se zabýval geografií Austrálie v řadě esejů a byl považován za jednoho z nejlepších odborníků na toto téma na konci 19. století, zejména poté, co publikoval dvě velké práce o geografii, regionálních a populačních studiích Austrálie a Nového Zélandu.

Karl Emil Jung byl generálním tajemníkem Koloniálního sdružení a publikoval přehled německých osad v různých částech světa předtím, než se Německo v roce 1883 a 1885 připojilo k řadám koloniálních mocností. Zasazoval se o zachování němectví v zahraničí a vyzýval k lepšímu spojení s vlastí, vysílání učitelů a duchovních, jakož i neustálé práci s veřejností a pokračující imigraci. (zdroj životopisu: https://de.wikipedia.org/wiki/Karl_Emil_Jung)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.