Kateřina Narwová životopis

česká

Životopis

Bytostnou podstatou mé duše je tvorba a kreativita, mystično a transcendentno, jakož i směřování ke Krásnu-Světlu-Dobru cestou hlubinného poznání sebe sama, sebepřijetí a nalezení svého pravého, autentického Já. A tímto způsobem mohu pak i nepatrně poodkrývat závoj, jenž skrývá celé to ohromné a nepředstavitelné Mystérium Bytí, jehož jsme každý součástí. Mým největším naplněním a radostí je malba, kresba a psaní spolu se sdílením své tvorby se světem a lidmi, s nimiž navzájem souzníme a jež mohu svou tvůrčí radostí inspirovat a vnitřně "rozsvítit" :)

Stále více si uvědomuji své propojení s milovanou Matkou Zemí a jejími bytostmi, bytostmi přírody a elementů, s nimiž ve svém nitru navazuji kontakt a k nimž, jakož i k Matce Zemi, chovám nevýslovnou úctu a lásku. A dle rčení "Jak nahoře, tak dole" jsem si stejně tak i vědoma svého přináležení k láskyplné kosmické rodině naší galaxie, potažmo celého nedozírného Univerza. Také se mě bytostně týká téma draků a jednorožců a odmalička mám důvěrně blízko k nejrůznějším pohádkovým a fantazijním světům a jejich bytostem, které s nadšením ztvárňuji.

K mým dalším srdcovým záležitostem patří: výrazový tanec a expresivita, cestování, příroda, lesy, hory, malebnost Čech, moře, útesy a přímořská městečka Francie, nedozírnost noční oblohy... Dále výtvarné umění a literatura - hlavně poezie, fantasy a mystické, magické romány. Také hra na klavír a na kytaru, jízda na koni, filmy... A v neposlední řadě hudba: to je svět sám pro sebe a jeden z nejlepších způsobů, na jehož křídlech může člověk s lehkostí cestovat prostorem a časem a různými dimenzemi. Hudba je královnou lidských nálad, naladění a citů a může, jak víme, i léčit. Pro mě je tou "správnou" a léčivou hudbou hudba meditativní, dobová, orientální, keltská, bretoňská, mystická, lyrická, gruzínská, čeští písničkáři, šamanské bubny a didgeridoo a nesčetně dalších stylů.

Jsem též lingvistkou a mám ráda angličtinu a francouzštinu (ta je mým srdcovým jazykem), studovala jsem v Nice na Cote d’Azur v jižní Francii a moc ráda na tento krásný čas vzpomínám. Vystudovala jsem filozofii a anglistiku na UP v Olomouci a již roky jsem lektorkou angličtiny. Od roku 2018 také příležitostně působím jako moderátorka pro internetovou televizi Cesty k sobě.

V současné době také dokončuji svou první knížku - dětskou fantazii "PEGASOVÉ", která je zamýšlena i pro dospělé, jež se chtějí znovu navrátit do dávno ztracených fantazijních světů svého dětství. Tuto knížku zároveň ilustruji a ráda bych ji nechala vydat v roce 2022.

Velkou událostí pro mě byla moje autorská výstava, jejíž vernisáž se konala v září 2017 v čajovně Setkání v Praze, kde jsem vystavovala svou krajinomalbu, kresby svých vnitřních vizí a různých bytostí a další malby vycházející z mých pocitů a imaginace.

Roky jsem žila v Praze a nyní bydlím se svým partnerem v malebném Českém středohoří, jehož "kopečky" jsem odmalička obdivovala a vnímala je jako fascinující bytosti-příšery, které dřímají v pohroužení do svého prehistorického spánku, avšak jsou si zároveň vědomy mé přítomnosti a spiklenecky na mě pomrkávají... :) (zdroj životopisu: http://narwova.cz/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Kateřina Narwová - knihy

2022  %Pegasové: V říši babizny

Žánry autora

Literatura česká Fantasy Pro děti a mládež

Štítky z knih

fantasy

Narwová je 0x v oblíbených.
Osobní web autora