Životopis
Marcella Hazan, rozená Marcella Polini, se narodila ve vesnici Cesenatico v regionu Emilia-Romagna. Získala doktorát z přírodních věd a biologie na Universitě Ferrara. V roce 1956 se provdala za Viktora Hazan a pár se přestěhoval do New Yorku. Marcella nikdy před svatbou nevařila, ale když zjistila, že žije v New Yorku, kde to za ní nikdo neudělá, začala vařit pomocí kuchařek z Itálie.
Marcella začala pořádat kurzy vaření a v roce 1969 otevřela vlastní školu klasického italského vaření. V roce 1973 vydala svou první knihu Klasická italská kuchyně. Ta vyhrála cenu André Simona. Další knihu More Classic Italian Cooking vydala v roce 1978 a Essentials of Classic Italian Cooking v roce 1992.
V roce 1997 vyhrála cenu za nejlepší středomořskou kuchařku a cenu Julie Child za nejlepší mezinárodní kuchařkskou knihu.
Nyní žije se svým manželem na Floridě.