Mario Puccini životopis

italská, 1887 - 1957

Životopis

Puccini je jedním z nejintenzivnějších vypravěčských talentů Italie 20. století. Napsal několik románu a pár set povídek, přičemž mnohé z nich byly objeveny až po jeho smrti roku 1959 a vydány ve sbírce Scoperta del tempo.

Většina těchto děl již nění aktivně v oběhu a zcela se na ně zapomnělo. Pucciniho kritický esej o italské literatuře Da D'Annunzio a Pirandello autor nejprve vydal pouze ve Španělsku. Během španělské občanské války (1936 - 1939) se však rukopis z nakladatelství Editorial Sempere ztratil a k jeho vydání v Itálii a tedy i prvnímu italskému překladu došlo až roku 2007, v limitované edici nadačního spolku Rosellini di Senigallia ku příležitosti 50. výročí autorovi smrti.

Puccini pracoval také jako editor mnohých časopisů (např. Capuana, Papini, Tozzi, Bontempelli, Cecchi...) a navázal tak kontakty s tehdejšími osobnostmi italské, španělské i světové literatury (např. Giovanni Verga, Miguel de Unamuno, Luigi Capuana aj.) Jeho syn Dario Puccini se stal velmi slavným hispanistou. (zdroj životopisu: http://www.progettobabele.it/Consiglilettura/mpuccini.php https://it.wikipedia.org/wiki/Mario_Puccini)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Mario Puccini - knihy

1929  0%Panna a nevěstka

Žánry autora

Literatura světová Romány

Štítky z knih

Puccini je 0x v oblíbených.

Skrýt reklamy