Markéta Elichová životopis

česká, 1979

Životopis

Mgr. Markéta Elichová, PhD.
vysokoškolská pedagožka

Do Českých Budějovic ji přivedlo studium, kdy ji získávaní nových poznatků, dovedností a studentský život v daném místě bavily natolik, že kromě oboru Rehabilitační péče o postižené děti, dospělé a staré osoby vystudovala ještě Prevenci, nápravu a terapii zdravotní a sociální problematiky dětí a mládeže.

Pokračovala ještě sebezkušenostním oborem Arteterapie a nakonec se ve městě, řádně „zasíťovaná“ ve vztazích s Budějčáky usídlila natrvalo. Již v průběhu studií pracovala v neziskovém sektoru a různou formou s ním spolupracuje i nadále.

V současné době působí jako odborný asistent na katedře Etiky, psychologie a charitativní práce na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Č. Budějovicích, Pedagogické fakultě JU a Technické univerzitě v Liberci (kde se věnuje tématům jako identita a profesionalita sociální práce, kvalita sociálních služeb, arteterapii).

Podílí na připravovaném novém znění Standardů kvality sociálních služeb (SQSS), přes Asociaci vzdělavatelů v sociální práci se snaží ovlivňovat vzdělávání a velice uvítala nabídku Občanů pro Budějovice stát se členkou Sociální komise rady města Č. Budějovice, kde její účast vedla již k několika pozitivním změnám. Také se podílela na přípravě volebního programu Občanů pro Budějovice pro sociální oblast.

Angažovaná je ještě intenzivně v tanci – vede lekce FitDance, je členkou taneční skupiny Na tenkém ledě. Dále čas investuje do ruční tvorby broží, vedení kroužku Šmodrchání na Waldorfské škole, cestování do exotických končin, vysokohorské turistice, hudbě, četbě, kresbě a malbě a samozřejmě a ráda věnuje čas přátelům a rodině.

Co se snaží aplikovat ve svém životě:
Mindfulness a myšlenku, že skutky mají větší váhu než všude kolem nás obtékající slova, mající i moc manipulovat a zapomínat na meritum věci. „K úplné spokojenosti se svým životem je ovšem zapotřebí i fungující prostředí…“ (zdroj životopisu: http://www.obcaneprobudejovice.cz/osoby/marketa-elichova/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Markéta Elichová - knihy

2017  50%Sociální práce: Aktuální otázky

Žánry autora

Literatura naučná

Štítky z knih

sociální péče

Elichová je 0x v oblíbených.