Michael Rozsypal životopis

česká

Životopis

Vyrůstal jsem v divadle. Od malička jsem hrál dětské role v operách Národního divadla Moravskoslezského v Ostravě, později byl v ochotnických souborech Divadlo Tajfun a Divadlo Korek. Vyhrával jsem recitační soutěže a proto při moderování kombinuju své více než desetileté novinářské praxe s hereckou průpravou.

Vystudoval jsem politologii na FSV Univerzity Karlovy, semestr absolvoval na ULB v Bruselu. 5 let jsem pracoval v Asociaci pro mezinárodní otázky, kde jsem vedl vnější vztahy.

Do Českého rozhlasu jsem nastoupil v roce 2012. Začínal jsem v Tvůrčí skupině Elévové. Postupně jsem se přes působení v domácí redakci Radiožurnálu dostal v lednu 2014 k moderování na Českém rozhlase Plus. 5 let jsem moderoval ranní vysílání, pořad Interview Plus, diskuzní duel Pro a proti, mimořádná vysílání a speciály a také Veřejné debaty Plusu v regionech, které jsme za účasti publika vysílali živě na sociálních sítích. Od podzimu 2020 do jara 2023 jsem byl moderátorem DVTV.
Po 10 letech v médiích jsem odešel na volnou nohu a vymyslel jsem si pořad, na který bych se sám chtěl dívat. Je před živým publikem, které je nedílnou součástí celé show. Mám malý ale skvělý tým, dbáme na pečlivou přípravu, snažíme se, aby to bylo jiné obsahem i formou.

Každý pátek moderuju Osobnost Plus na Českém rozhlase Plus, kde živě zpovídám osobnosti, kterým byste měli věnovat pozornost.

Příležitostně připravuju videospeciály pro Novinky.cz, kde pokrýváme významné politické události (volby, inaugurace, korunovace,…).

Vedu politické konfrontační ale i lifestylové odlehčenější rozhovory. Setkal jsme se s prezidenty, politiky, umělci, sportovci i filozofy. Vymyslel jsem a realizoval koncept interaktivních veřejných debat v regionech i debat o fake news pro studenty. Jeden host (Jiří Paroubek) mi odešel ze studia během přímého přenosu v rádiu, jednou se mi host v živém vysílání přilepil ve studiu ke stolu. Dělal jsem rozhovory s prezidenty, politiky, světovými osobnostmi ale i umělci, sportovci, podnikateli,... (zdroj životopisu: https://michaelrozsypal.cz/o-mne)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.