Životopis
Michio Kushi (17. května 1926 Japonsko – 28. prosince 2014 Boston, Massachusetts) byl japonský odborník na výživu, významný představitel makrobiotiky ve Spojených státech a autor četných knih.
Po druhé světové válce Kushi studoval u učitele makrobiotiky Georgese Ohsawy v Japonsku. Vystudoval právo a mezinárodní vztahy na univerzitě v Tokiu a po přestěhování do Spojených států v roce 1949 pokračoval ve studiu na Kolumbijské univerzitě.
Michio Kushi a jeho žena Aveline založili Erewhon Natural Foods, East-West Journal, East-West Foundation, Kushi Foundation a Kushi Institutes v Becketu a v Evropě, včetně Lisabonu, Záhřebu a Amsterdamu.
Aveline a Michio Kushi vydali společně nebo jako jednotliví autoři více než 70 knih. Po Avelině smrti v roce 2001 se Michio oženil podruhé. Naposledy žil se svou druhou manželkou v Bostonu ve státě Massachusetts, kde zemřel 28. prosince 2014 ve věku 88 let na komplikace rakoviny slinivky břišní. Zanechal po sobě čtyři syny, čtrnáct vnoučat a dvě pravnoučata.
Michio Kushi knihy
Žánry autora
Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná Kuchařky Osobní rozvoj a styl Rodina
Štítky z knih
léčitelství diety rakovina, nádory stavy změněného vědomí cukrovka, diabetes makrobiotika potraviny akupunktura, meridiány životospráva diagnostika (lékařství)
Kushi je 7x v oblíbených.