Miroslav Hanuš životopis

česká, 1940

Životopis

MUDr. Miroslav Hanuš pracoval nejprve jako chirurg a urolog v nemocnici v Kladně, od roku 1976 na nové Urologické klinice FVL UK a VFN v Praze, jako asistent profesora Eduarda Hradce, zakladatele moderní české urologie.

V roce 1990 byl jmenován přednostou této kliniky a vedoucím katedry urologie Institutu pro další vzdělávání lékařů. V roce 1992 se rozhodl opustit jistoty práce ve státní instituci a začal budovat centrum komplexní urologické péče nového typu. Od roku 1986 byl členem Evropské organizace pro výzkum a léčbu rakoviny. Výsledky své odborné činnosti přednášel a přednáší v Evropě, USA, Japonsku, Austrálii, Indonésii… Je členem Americké akademie věd, Světové urologické společnosti, Evropské urologické společnosti, zakladatelem a předsedou Sdružení ambulantních urologů a je činný i v dalších institucích.

V listopadu 2008 byl zvolen prezidentem České urologické společnosti ČLS JEP. Publikuje doma i v zahraničí. Vedle praktické urologie se věnuje aplikovanému výzkumu, především v oblasti urologické onkologie (rakoviny prostaty a močového měchýře). Urocentrum pod jeho vedením organizuje nebo je zapojeno do diagnostických a farmakologických studií v národním i mezinárodním měřítku.

Je urologickým konzultantem velvyslanectví Spojených států, dlouhá léta byl soudním znalcem pro obor urologie a zastupoval klienty v soudních sporech i v zahraničí. (zdroj životopisu: http://zdravi.e15.cz/rozhovory/predstavujeme/445766)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Miroslav Hanuš - knihy

1994  60%Prostata - problém nejen mužské populace

Žánry autora

Literatura naučná Zdraví

Štítky z knih

prostata

Hanuš je 0x v oblíbených.
Osobní web autora