Monika Chalupová životopis

česká

Životopis

Monika Chalupová pochází z východních Čech z Královéhradeckého okresu od Cidliny, která teče celým jejím životem. Od dětství vyrůstala v domácnosti, kde kočky nejen bydlely, ale byly i respektovány. Jejich zachraňování jí drží neustále, byla to Matylda, Fešák, Nácíček a vlastně i kocourek Miloušek, byl jeden z nich.
Profesní dráhu učitelky začínala v Praze ve škole pro nevidomé, provozovala i soukromou školku, nějaký čas pracovala jako redaktorka pro technický časopis, zkusila si i práci obchodního zástupce. Vedla několik let ochotnický spolek, pro který psala scénáře a režírovala ho. Pořádala divadelní představení, volbu místní miss, nebo i Silvestry v létě, aby se opět vrátila k práci své, to je učitelky mateřské školy. Nyní učí v mateřské škole v Jičíně, hraje s dětmi divadlo podle svých scénářů a často jim vypráví příběhy, které se jí s jejími zvířátky opravdu staly.
Kocour Miloušek byl inspirací pro trilogii „Pravdivých příběhů o Milouškovi“. Děti vyprávění o něm natolik zaujalo, že ho chtěly neustále opakovat a tak se nakonec rozhodla je vydat knižně. Dospělákovi se to bude zdát neuvěřitelné, ale jsou opravdu pravdivé.
Nyní zpracovává do příběhů výchovnou problematiku ve školce, protože jak sama říká – dramatické příběhy děti milují nejvíc.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.