Monika Zoubková životopis

česká, 1976

Životopis

V Krnově vystudovala tamější gymnázium. Po jeho ukončení pak vystudovala JAMU v Brně. Školu zakončila roku 1999 rolí Elektry. Ještě koncem čtvrtého ročníku dostala nabídku z Divadelního spolku Kašpar (Divadlo v Celetné) na němou roli Sáry v Proměnách. V divadle si zahrála například ve hrách Helverova noc, Plešatá zpěvačka a Richard III. Necelé tři roky byla také v angažmá v Divadle Rokoko.

Od roku 2007 je vdaná, jejím mužem se stal tehdejší šéf Činohry pražského Národního divadla Michal Dočekal. Mají spolu dceru Emmu Luisu, která se nedlouho po svatbě manželům narodila.

Monika Zoubková je nejenom herečkou, ale také spisovatelkou. Její dětská knížka s názvem Brok, Flek a strašidla vyjde v roce 2020. „Něco sepsat byla vždy moje vize. Když jsem ale jezdila s dětmi ze školky, začala jsem vymýšlet různé příběhy. Brzy z toho vyplynul jasný příběh o vesnickém psu Brokovi, který žije s hajným v lese a potkává různá strašidla,“ popisuje pohádkovou knížku herečka. (zdroj životopisu: https://cs.wikipedia.org)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.