Pavel Trávníček životopis

česká, 1950

Životopis

Pavel Trávníček (* 26. října 1950 Konice) je český herec, moderátor, dabér a divadelní režisér. V České republice i v zahraničí je známý svojí rolí prince ve filmové pohádce Tři oříšky pro Popelku.
Po studiích na brněnské JAMU začal hrát v Divadle bratří Mrštíků v Brně, později působil v Divadle E. F. Buriana a od roku 1982 v Městských divadlech pražských. V letech 1990–1993 byl uměleckým šéfem Hudebního divadla v Karlíně. Od roku 1993 působí na volné noze, a to zejména v rámci vlastní umělecké agentury MARCUS a v Divadle SKELET (od roku 2006 přejmenováno na THEATRE ILLUSION BIOGRAF), které založil v roce 1998. Se Sabinou Laurinovou moderoval televizní pěveckou soutěž amatérů Do-re-mi.
Pavel Trávníček se v srpnu 2015 počtvrté oženil, a to s přítelkyní Monikou Fialkovou. Jeho první manželkou byla Simona Stašová, druhou baletka Eva Štefková, třetí provozní divadla Skelet Lucie Vrbová. Má dva syny: se svojí druhou manželkou Evou Štefkovou syna Adama a s herečkou a režisérkou Helenou Dytrtovou, se kterou nebyli svoji, syna Pavla. (zdroj životopisu: cs.wikipedia)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.