Petr Bok životopis

česká, 1972

Životopis

Petr Bok, český scénárista, dramaturg, producent a dokumentární režisér, se narodil 18. července 1972 v Praze. Studoval na gymnáziu a během studií účinkoval v hraném filmu Radovana Urbana Horká duše (1988). Před vstupem na katedru scénáristiky a dramaturgie FAMU vydal sbírku povídek. Během studií a hlavně po absolutoriu v roce 1998 začal pracovat jako režisér dokumentární tvorby pro Českou televizi.

V roce 1998 založil produkční společnost VERAfilm a společně s Martinem Šmokem připravili a rozvinuli metodiku a technické vybavení projektu Letopisy. Zúčastnil se mezinárodních workshopů.

Jako dramaturg spolupracoval s TV Nova na vývoji, výrobě a dokončení projektů připravovaných k vysílání (Expozitura, Kajínek) či již vysílaných filmů (3 sezony v pekle, Rafťáci, Bobule, 2 Bobule).

Je aktivním členem profesní asociace ARAS.

Tematicky se jejich dokumentární tvorba dotýká problematiky mechanismů moci, zákulisí tajných služeb a zločinu, z druhé světové války židovské problematiky. Vyloženou provokací byla jeho mystifikace Vědecká pravda Alexeje Drobného (1997).

Trilogie Mezi zaslepenými blázny vznikla v letech 1994-1999. Šlo o první film, který zmapoval aktivity rabína Michala Weissmandla.

Jeho zatím posledním počinem je studiový portrét Mistr Jan Hus (2005) do cyklu Největší Čech. (zdroj životopisu: https://www.fdb.cz/lidi-zivotopis-biografie/28854-petr-bok.html)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Petr Bok - knihy

1992  0%Podivně krásní lidé

Žánry autora

Povídky Literatura česká

Štítky z knih

Bok je 0x v oblíbených.

Skrýt reklamy