Petr D. Glofera životopis

česká, 1979 - 2021

Životopis

Narodil jsem se roku 1979 v Chrudimi a východním Čechám zůstal věrný dodnes. Vystudoval jsem střední hotelovou školu se zaměřením na cestovníruch a díky tomu zjistil, co v životě opravdu dělat nechci.
Po deseti letech ve službách České pošty mě počínající krize středního věku donutila udělat v životě několik změn. Začal jsem se seriózně věnovat psaní, s nímž jsem víceméně koketoval už od dětských let, a vystudoval filozofii na Masarykově univerzitě v Brně.
Prošel jsem několik zaměstnání jako skladník, číšník, řezník, prodavač nebo dělník, jímž jsem dodnes, protože o filozofy není v našich firmách právě největší poptávka.
První povídka mi vyšla v roce 2011 v knize Povídky 2011 ve Fragmentu.
Během dalších devíti let jsem nasbíral plno zkušeností v mnoha literárních soutěžích a vydal pár povídek a básní v knihách, sbornících i časopisech.
Žánrově se nejvíce soustředím na detektivku, sci-fi a trampskou povídku, ale sem tam se dám i do hororu nebo dobrodružného příběhu pro děti. Mými životními zálibami a do velké míry i potřebou je čtení, toulání se krajinou, vaření pro radost, život na venkově a samozřejmě psaní.
Od roku 2020 jsem se začal pod některá svá díla podepisovat jako Petr D. Glofera.

Petr D. Glofera alias Dollyk se bohužel úspěchu svého posledního románu, dnes beznadějně vyprodaného, nedočkal - zemřel náhle jen několik dní před jeho expedicí z tiskárny v prosinci 2021

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.