Petr Dörfler životopis

německá, 1878 - 1955

Životopis

Petr Dörfler byl katolický kněz, vychovatel a básník. Po maturitě navštěvoval kněžský seminář v Mnichově a studoval teologii. Po vysvěcení v roce 1903 se stal kaplanem, poté v Římě studoval křesťanskou archeologii a v roce 1909 v Mnichově promoval. Poté působil jako městský kaplan a učitel náboženství v Landsberg am Lech.
Po smrti své matky se začal věnovat literární činnosti. Velký úspěch měly jeho vzpomínky na dětství " Als Mutter noch lebte" ( Když matka ještě žila) vydané v roce 1912.
Poté napsal několik historických románů jako např. Judith Finsterwalderin, Der ungerechte Heller, Die Wessobrunner a Der Sohn des Malefizschenk , díky nimž se stal populárním spisovatelem.
Během třicátých let se dostal do konfliktu s vládnoucím režimem a byl opomíjen. V roce 1947 obdržel Cenu města Mnichova za literaturu. V roce 1948 byl přijat do Bavorské akademie krásných umění. Od roku 1950 byl členem Německé akademie pro řeč a báseň. K výročí svých 75 narozenin obdržel od Německé spolkové republiky státní vyznamenání. (zdroj životopisu: de.wikipedia.org)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Petr Dörfler - knihy

1940  0%Pán krajiny

Žánry autora

Romány

Štítky z knih

Dörfler je 0x v oblíbených.

Skrýt reklamy