Petr Lisý životopis

česká, 1979

Životopis

Vystudoval andragogiku na Filosofické fakultě UK v Praze. Během studia nastal v jeho životě zásadní obrat, který P. Lisém probudil zájem o duchovní a symbolický život. To ho nasměrovalo ke zkoumání transpersonální psychologie, a především k intenzivnímu teoretickému i sebezkušenostnímu studiu díla švýcarského psychiatra Carla G. Junga. Po dokončení univerzity a jistém profesním tápání absolvoval poslední z dvouletých kurzů psychologické astrologie Rudolfa Starého. Na několik let se ponořil do fascinujícího studia a postupně začal s přednáškovou, výukovou a autorskou činností na poli jungovsky orientované astrologie, stejně jako s poskytováním astrologických konzultací.

Touha po prohloubení poradenských kompetencí Lisého přivedla k absolvování komplexního výcviku v psychoterapeutické metodě Biosyntéza. Už přes deset let se také věnuje spontánnímu tanci 5 rytmů. Během let absolvoval řadu různých seminářů na téma spiritualita v psychoterapii.

Láska k angličtině a intelektuální zájmy z autora přirozeným vývojem udělaly překladatele a tlumočníka. Přeložil do češtiny například knihy „Moudrost nedokonalosti“ (Rob Preece), „Vypoťte své modlitby“ (Gabrielle Roth), „Revoluce vědomí“ (Stanislav Grof, Ervin László, Peter Russell) či "Živá třída" (Christopher M. Bache). V letech 2008-2014 Lisý jako autor a překladatel pravidelně přispíval do (nejen) astropsychologických rubrik esejistické Revue PROSTOR. Je také aktivním členem české sekce Budapešťského klubu.

Svou práci prezentoval např. na Evropské integrální konferenci IEC 2016 (Siofók, Maďarsko), České transpersonální konferenci ČTK 2016 (Praha), Mezinárodní transpersonální konferenci ITC 2017 (Praha) a Altered 2017 (Berlín).

V roce 2017 publikoval knihu Archetypová astrologie. (zdroj životopisu: http://www.archetypova-astrologie.cz/o-mne.html)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.