Radka Lacinová - Lindourková životopis

česká, 1974

Životopis

Narodila jsem se na v Dačicích, vyrostla na jihu Čech v malebném městečku zvaném Studená a nyní žiji v Třeboni. Mám dospělého syna Tomáše. Vystudovala jsem speciální pedagogu se státními zkouškami z logopedie. Pracuji v pedagogicko-psychologické poradně.
Ráda cestuji, fotografuji a píši. Tyto tři oblasti se vzájemně prolínají a doplňují. Děkuji za ně. Bez nich bych netvořila celek.
Co se týče cestování, s oblibou vystupuji ze své komfortní zóny, překonávám hranice, objevuji nová místa, nové země i sebe sama. Na cestách získávám přátele, inspiraci a fotografie. Fotografuji především portréty lidí s duší. Zastávám názor, že každý člověk na této planetě je jedinečný a zaslouží si pozornost (odkaz na fotografie z cest níže).
Literárnímu tvoření se věnuji od okamžiku, kdy jsem začala aktivně číst, což je zhruba od dvanácti let. První povídky psané do školních sešitů nacházely si zcela přirozeně čtenářky z řad spolužaček na základní i střední škole.
V roce 2014 jsem se poněkud nesměle přihlásila do projektu Napište eKnihu a do dnes již neexistujícího Mediálního centra SeeMedia Praha zaslala k posouzení dvacet stran cestopisného románu Cesta za domorodými kmeny, který několik let nečinně spočíval na dně mého šuplíku. Odpověď od autorky projektu Jany Frank přišla okamžitě. Tak se stalo, že vyšla moje první kniha v elektronické a později i tištěné podobě. V souvislosti s propagací knihy jsem pořádala řadu cestovatelských přednášek a výstav fotografií z cesty po Etiopii.
Druhá kniha taktéž s cestopisným námětem Po prašných cestách Ugandy vyšla v roce 2018 v nakladatelství Nová Forma, Týn nad Vltavou.
V roce 2023 mě oslovilo nakladatelství E-knihy jedou s požadavkem přispění povídky do plánovaného souboru povídek. Byla jsem potěšena. Takové nabídky se neodmítají!
Aktuálně pracuji na další knize, tentokrát z prostředí jižní Francie. Bude z jiného soudku, než ty předchozí… (zdroj životopisu: https://lacinovaradka.cz/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.