Rex Warner životopis

anglická, 1905 - 1986

Životopis

Rex Warner (9 . dubna 1905 – 24 června 1986) byl anglický básník, prozaik a překladatel. Narodil se jako Reginald Ernest Warner v Birminghamu v Anglii a vyrůstal převážně v Gloucestershire, kde jeho otec byl knězem.

Warnerův debut byl příběh Prázdniny, který se objevil v New Statesman v roce 1930. Jeho první sbírka básní byla vydána v roce 1937. Warnerova báseň "Zbraně ve Španělsku " satira německé a italské podpory pro španělské nacionalisty, se často tiskla. Byl přispěvatelem Left Review. Warner byl velký obdivovatel Franze Kafky, a jeho beletrii " hluboce ovlivnil ". První Warnery romány odrážejí jeho anti-fašistické přesvědčení ; .Wild Goose Chase je z části dystopian fantasy z tyranské vlády který je svržen v hrdinském revoluci . Svůj druhý román ,Profesor, publikoval v době nacistického anšlusu , je to příběh o liberálním akademikovi , jehož kompromisy s represivní vlády vedou nakonec k jeho zatčení , věznění a popravě " při pokusu o útěk " , současní recenzenti viděli paralely s rakouskými vůdci Engelbert Dollfuss a Kurt Schuschnigg. Ačkoli Warner byl zpočátku souhlasný k Sovětskému svazu," pakt Molotova - Ribbentropa ho zbavil iluzí ohledně komunismu.

Warner byl ženatý třikrát . Jeho první manželství bylo s Frances Chamier Grove, v roce 1929. Manželství skončilo rozvodem po téměř dvou desetiletích, a v roce 1949 se Warner oženil s Barbarou, lady Rothschild , dříve manželka barona Victora Rothschilda. Po svém druhém rozvodu v roce 1966 se znovu oženil se svou první manželkou.

V roce 1983 BBC natočilo adaptaci The Aerodrome. Scénář byl napsán Robin Chapmanem a režírovaný Giles Fosterem.Obsazení zahrnovalo Peter Firth jako Roy, protagonista; Richard Briers jako rektor; a Jill Bennett jako Eustasia. (zdroj životopisu: http://en.wikipedia.org/wiki/Rex_Warner)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Rex Warner - knihy

1947  0%Letiště
1947  0%Proč jsem byl zabit?
1947  0%Marná honba

Žánry autora

Literatura světová Romány Válečné

Štítky z knih

Warner je 0x v oblíbených.

Skrýt reklamy