Životopis
Šéfkuchař Riccardo Lucque svou kariéru v gastronomii odstartoval již ve věku 16 let, kdy pracoval pro mnoho hotelů v oblasti měst Rimini a Pesaro v italském regionu Marche. Ve městě Pesaro pracoval Lucque od roku 1990 v restauraci Da Alceo, která se specializuje na ryby a jiné mořské plody a která se může pochlubit jednou hvězdičkou od známého gastronomického průvodce Michelin Guide. V roce 1993 tehdy 24-letý odešel do Anglie, kde zůstal devět let, kromě tříměsíční přestávky v roce 2001, kdy v New Yorku získal pozici šéfkuchaře manhattanské restaurace Il Bucco. Ta byla americkým Zagat Guide v roce jeho působnosti vyhlášena nejlepším nováčkem mezi restauracemi na Manhattanu. V Anglii pracoval Lucque v restauraci Zafferano, která byla v roce 2001 vyhlášena nejlepší italskou restaurací v Londýně, a poté se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací v oblasti řeky Temže. Do Prahy přišel Riccardo Lucque v roce 2002 a přijal zde pozici šéfkuchaře restaurace Square na Malostranském náměstí. V dubnu 2005 otevřel svou vlastní restauraci Aromi na Vinohradech. (zdroj životopisu: http://www.barovenoviny.cz/riccardo-lucque-%E2%80%9Earomi-ch)
Ocenění
Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.
Riccardo Lucque knihy
2018 | Italská kuchařka - Riccardo Lucque a jeho příběh |
2009 | Bravo, šéfe! – Riccardo Lucque |
2013 | Italská kuchyně |
Žánry autora
Štítky z knih
Lucque je 0x v oblíbených.