Richard Dooling životopis

americká, 1954

Životopis

Richard Patrick Dooling (nar. 1954) je americký spisovatel a scenárista . Je nejvíc známý pro svůj román Bílý muž je hrob , finalista pro 1994 národní knižní cenu za beletrii, a co-produkovat a co-psaní mince 2004 ABC minisérie Stephen King královská nemocnice .
Doolingův první román, kritická péče (1992), byl natočen do stejnojmenného filmu v roce 1997 režiséra Sidney Lumet a hrát Jamese Spadera a Kyry Sedgwicka . Jeho další tři romány - Bílý mužův hrob (1994), Brain Storm (1998) a Bet Your Life (2002) - byly všechny významné knihy New York Times . Ve spolupráci s královskou nemocnicí také napsal časopisy Eleanor Druse (2004), psaný jako Eleanor Druse, postava v miniseries. Doolingův krátký příběh "Bush Pigs" byl přečten jako součást programu Selected Shorts , program produkoval Symphony Space v New Yorku a vysílán na NPR . Představení bylo později obsaženo na CD Getting Here from Here , kompilaci oblíbených posluchačů z programu. Jeho kniha z faktu Blue Streak: Přísahání, svoboda projevu a sexuální obtěžování (1996) je zkoumání sociálních a právních důsledků profánního projevu. V Rapture for the Geeks: Když AI překonává IQ (2008), zkoumá důsledky inteligence strojů předcházející lidské inteligenci.
Dooling se narodil v Omaha , Nebraska a je absolventem univerzity Saint Louis (1976) a univerzity Saint Louis (1987). Byl právníkem a vývojářem webových právních nástrojů pro firmu St. Louis Bryan Cave . Od roku 2010 je Dooling hostujícím profesorem na Právnické fakultě University of Nebraska-Lincoln . (zdroj životopisu: wikipedia)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Richard Dooling - knihy

1999  80%Piata posteľ

Žánry autora

Romány Thrillery

Štítky z knih

Dooling je 0x v oblíbených.
Osobní web autora

Skrýt reklamy