Richard Louv životopis

americká, 1949

Životopis

Richard Louv je novinář a autor deseti knih, včetně Our Wild Calling: How Connecting With Animals Can Transform Our Lifes – And Save theirs , Last Child in the Woods: Save Our Children from Nature-Deficit Disorder , The Nature Principle: Reconnecting with Život ve virtuálním věku a vitamín N: Základní průvodce životem bohatým na přírodu: 500 způsobů, jak obohatit zdraví a štěstí své rodiny . Jeho knihy byly přeloženy a vydány ve 24 zemích a pomohly zahájit mezinárodní hnutí za propojení dětí, rodin a komunit s přírodou. Je spoluzakladatelem a emeritním předsedou organizace Children & Nature Network, která pomáhá budovat hnutí.

Hovoří mezinárodně o poruše přirozeného deficitu, konceptu, který poprvé představil v Last Child in the Woods; o významu expozice dětí a dospělých přírodě pro jejich zdraví a o potřebě ochrany a zachování životního prostředí pro lepší přístup k přírodě a zdraví Země. Mimo jiné přednesl hlavní projevy na Národní konferenci American Academy of Pediatrics; konference USC Institute for Integrative Health; první summit Bílého domu o environmentální výchově; kongres nového urbanismu; mezinárodní konference zdravých parků v Melbourne, Austrálie; a národní konference přátel přírody v Pekingu v Číně.

V roce 2008 mu byla udělena národní medaile Audubon; předchozími příjemci byli Rachel Carson, EO Wilson a prezident Jimmy Carter. Je také příjemcem medaile za ochranu zoologické společnosti v San Diegu; George B. Rabb Conservation Medal od Chicago Zoological Society; International Making Cities Livable Jane Jacobs Award; cena Nautilus Gold Book Award: cena Garden Club of America; a Cox Award, nejvyšší ocenění Clemson University za „trvalé úspěchy ve veřejné službě“. V roce 2018 získal čestný doktorát na NewSchool of Architecture & Design.

Je členem redakční rady časopisu Ecopsychology . S umělcem Robertem Batemanem působí jako čestný spolupředseda Canada's Child in Nature Alliance. Je také členem poradních sborů Biophilic Cities a International Association of Nature Pedagogy.

Je ženatý s Kathy Frederick Louv a je otcem dvou mladých mužů, Jasona a Matthewa. Raději chodí na túry než píše. (zdroj životopisu: https://richardlouv.com/about/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Richard Louv - knihy

2024  0%Poslední dítě v lesích

Žánry autora

Literatura naučná Příroda, zvířata Rodina

Štítky z knih

Louv je 0x v oblíbených.
Osobní web autora