Shelah M. Wilgus životopis

americká, 1938

Životopis

Shelah Wilgus (*1938) je spoluautorkou knihy Dynamické stárnutí.
Cvičení u Katy Bowman začala navštěvovat, když jí bylo 66 let poté, co odešla dfo důchodu jako grafická designérka (Neboli seděla u počítače. Hodně.). Sama sebe popisuje jako člověka, který celý život zkouší a vysvětluje, že ji přesvědčila logika vědecké teorie Katyho programu.

Říká o sobě, že je produktem svých letitých zvyků (a kdo není, že). Těsně před svými 75. narozeninami si ša pro šaty do skříně a otočila se víc než měla a následná silná bolest v zádech jí sdělila, že něco je hodně špatně. Magnetická resonance to jen potvrdila - silná skolioza a zskřípnuté bederní obratle.

Po měsíčním vynuceném klidu na lůžku už se mohla krátce projít a udělat pár cviků z cvičení od Katy. K tomu jen dodává, že to, že se člověk lépe hýbe, ještě neznamená, že se nemůže zranit. Ale je houževnatější, když už k tomu dojde.
S cvičením od Katy má znalosti a nástroje - ví, které pohyby si může dovolit, a při kterých musí bý velmi opatrná. Dnes, ve věku 78 let, chodí na každodenní procházky dlouhé 5-7km v relativní pohodě. (zdroj životopisu: http://propriometricspress.com/2017/01/17/meet-the-dynamic-women-of-dynamic-aging/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Shelah M. Wilgus - knihy

2018  100%Dynamické stárnutí

Žánry autora

Literatura naučná Sport Zdraví

Štítky z knih

stáří tělesná cvičení

Wilgus je 0x v oblíbených.

Skrýt reklamy