Tal Shpantzer životopis

izraelská

Životopis

Tal Shpantzer je americká umělecká fotografka a filmařka. Narodila se v Izraeli, avšak od přelomu tisíciletí žije v New Yorku.

Po vystudování Minneapolis College of Art and Desing, kde získala titul B.F.A., obor umělecká fotografie, strávila několik let fotografováním a studiem v Tel Avivu, Praze a po Evropě.

Její dílo došlo mezinárodního věhlasu a je vystavováno v galeriích po celém světě, nejčastěji pak v Praze, New Yorku a Tel Avivu. Svůj talent propůjčila například stanicím HBO a MTV i časopisům Generation Magazine, Rolling Stone Magazine či Vogue.it. Podílela se na natáčení seriálu True Detective, filmu The Upside, Kid-In a mnoha dalších.

Její zájem o fotografii spočívá především v odhalování okamžiků, jež nejsou jasně definované. Pravé umělecké vytržení zažívá, začne-li se z okamžiku, který se na první pohled zdá dokonale jasným, odvíjet hovor zrozený ze stavu nejistoty a prchavosti. Syrový, neokázalý okamžik má dle ní sílu odhalit spletitosti a povolat na světlo smyšlené příběhy a skrývané pravdy.

Za svou sérii fotografií Limbus Diary, která zachycuje období putování autorky posledních několika let intimních záběrech přátel a milenců, získala grant od jednoho ze Soros Center for Contemporary Art. Je též držitelkou prestižní ceny Morrison Vanderlip. (zdroj životopisu: http://www.talfoto.com/about-clients)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Tal Shpantzer - knihy

2002  0%Limbus Diary

Žánry autora

Biografie a memoáry Obrazové publikace Umění

Štítky z knih

Shpantzer je 0x v oblíbených.
Osobní web autora

Skrýt reklamy