Thomas Charles Lethbridge životopis

britská, 1901 - 1971

Životopis

Thomas Charles Lethbridge (23 března 1901 - do 30. září 1971), lépe známý jako TC Lethbridge, byl anglický archeolog , parapsychologist a průzkumník . Specialista na anglosaské archeologii , působil jako čestný Strážce anglosaské památky na Cambridge University muzeum archeologie a etnologie od roku 1923 do roku 1957 a v průběhu svého života napsal čtyřiadvacet knih o různých předmětech, stává zvláště dobře známý pro jeho obhajobu proutkaření .

Narodil se v Somerset k bohaté rodině, Lethbridge byl vzděláván na Trinity College v Cambridge , v průběhu kterého se zúčastnil expedice do Jan Mayen ostrova, se stanou součástí první skupiny úspěšně vylézt na Beerenberg . Po neúspěšném druhém expedici na polárním kruhem , stal se zapojený v archeologii. Ve své funkci Keeper anglosaské památky na Cambridge University Muzeum archeologie a etnologie, Lethbridge provedeny výkopy na různých místech po celém Británii. Jeho tvrzení týkající se existence Iron věkových kopce postav na Wandlebury Hill v Cambridgeshire způsobila značnou kontroverzi uvnitř archeologické komunity, s většinou archeologů věří, že Lethbridge měl chybně mylně přirozenou funkci. metodologie a teorie Lethbridge byly široce považovány za neortodoxní, a na oplátku on stal se zvýšeně kritický vůči archeologické profese.

Poté, co odstoupil z univerzitního muzea v roce 1957, Lethbridge pohyboval se s jeho ženou do Branscombe , Devon . Tam se věnoval zkoumá paranormální jevy, publikování řetězec knih na toto téma zaměřené na populární spíše než akademické publikum. Většina z toho zapojeni jeho výzkum do používání kyvadel pro proutkaření, i když v jiných publikacích on prosazoval čarodějnice-kult hypotézu o Margaret Murray , artikuloval Kamenný pás teorii jako vysvětlení duch pozorování, a tvrdil, že mimozemské druhy byly přizvány evoluce člověka ; v tomto přišel obejmout a přetrvávaly esoterických představy o tajemstvích Země pohybu. Ačkoli jeho práce v parapsychologii byl posmíval a ignoroval jako pseudo-vědecký akademický provozovny, on přitahoval kultovní pokračování, a jeho práce byl posmrtně bojoval za esotericists jako Colin Wilson a Julian Cope . V roce 2011 byl jmenován předmět biografie Terry Welbourn. (Wikipedie) (zdroj životopisu: https://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Charles_Lethbridge)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Thomas Charles Lethbridge - knihy

1995  0%Síla kyvadla

Žánry autora

Duchovní literatura Literatura naučná Technika a elektro

Štítky z knih

Lethbridge je 0x v oblíbených.