Tom King životopis

americká, 1978

Životopis

Tom King je americký komiksový scenárista. Proslul zejména svou autorskou sérií Sheriff of Babylon, prací na Marvel sérii Vision Vol. 3 a DC sérii Batman Vol. 3.

Po útocích z 11. září 2001 byl sedm let operačním důstojníkem protiteroristické jednotky CIA. Po roce 2010 z agentury odešel a stal se spisovatelem. V roce 2012 mu vyšel superhrdinský román A Once Crowded Sky. Poté se začal věnovat psaní komiksů. King začal u DC Comics, kde získal drobný prostor k psaní sérií Grayson a Nightwing. Svou první kontinuální sérii vedl v roce 2015 s titulem The Omega Men. Později téhož roku pro DC imprint Vertigo Comics začal psát autorskou sérii The Sheriff of Babylon, která se setkala s velkým úspěchem u kritiků i čtenářů.

Během relaunche All-New, All-Different Marvel, King dostal na starost sérii Vision, kterou pojal velmi civilně. Série pojednává o snaze androida Visiona mít vlastní rodinu a poklidný normální život na předměstí, a tím vším se zapojit do lidské společnosti. Série se opět setkala s oceněním od kritiků i čtenářů.

V roce 2016 začal pro DC psát novou sérii Batmana (Batman Vol. 3), kdy převzal scenaristickou štafetu po Scottu Snyderovi, který psal Batmana od roku 2011. (zdroj životopisu: https://cs.wikipedia.org)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.