Tomáš Hulva životopis

česká

Životopis

Tomáš Hulva absolvoval v roce 2004 Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Roku 2006 složil rigorózní státní zkoušku na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a byl mu přiznán titul doktora práv (ve zkratce JUDr.). Praxi advokátního koncipienta vykonával v renomované mezinárodní advokátní kanceláři a dále v advokátní kanceláři Mgr. Antonína Hulvy. Od roku 2008 působí jako advokát. V roce 2013 zakládá společnost HULVA & PARTNERS s.r.o., advokátní kancelář, jíž je advokátem, společníkem a jednatelem.

Při své profesní činnosti se Tomáš Hulva blíže specializuje na občanské, obchodní a pracovní právo. Věnuje se též právu správnímu a trestnímu. Z úzké specializace se jedná o korporátní právo, vymáhání pohledávek, závazkové právní vztahy, právo duševního vlastnictví, dodávky investičních celků, development a čerpání dotací z evropských strukturálních fondů. V oblasti soukromého práva je též publikačně činný. Je autorem 13 časopiseckých článků a 5 monografií.

Tomáš Hulva úspěšně absolvoval stovky soudních sporů před obecnými soudy, jakož i v rámci rozhodčího řízení, kdy vystupoval v pozici advokáta jedné ze stran. Od roku 2013 působí Tomáš Hulva rovněž jako rozhodce. Důvodem zahájení této činnosti byla jeho obecná nespokojenost s právní nepředvidatelností rozhodování obecných soudů, jakož i s délkou trvání soudního řízení a v neposlední řadě s přísným formalismem obecných soudů a s tím spojenou nízkou vymahatelností práva prostřednictvím obecných soudů. Cílem rozhodčí činnosti Tomáše Hulvy je založení arbitrážního centra v Opavě sdružujícího špičkové odborníky, kteří budou schopni rozhodovat o majetkových sporech fyzických a právnických osob s maximální odbornou péčí, především však nezávisle, nestranně, spravedlivě a ekonomicky. Svěřte nám svoji důvěřu.

Jazyková výbava: český jazyk, anglický jazyk, německý jazyk

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.