Tomáš Mečkovský životopis

česká, 1974 - 2010

Životopis

Tomáš Mečkovský se narodil 18. 1. 1974 v Brně jako třetí dítě rodičům Evě a Pavlovi Mečkovským. Odmalička vyrůstal ve věřící rodině. O tom, čemu věří, bezprostředně vykládal v totalitní době svým spolužákům.
Po základní škole absolvoval Obchodní akademii v Hodoníně, poté se rozhodl pro studium na Biblické škole v Olomouci. Po skončení studia zůstal v Olomouci a nastoupil na civilní službu do Charity. Tam také působil v občanském sdružení Spolu a pomáhal mentálně i fyzicky postiženým lidem. Poté pobýval nějakou dobu v zahraničí.
V Olomouci se seznámil se svou ženou Darinou, se kterou se oženil v roce 2001. Manželé strávili rok na Novém Zélandu, v roce 2004 se jim narodila dcera Amélie a následující rok se odstěhovali do Londýna. Tam Tomáš pracoval jako osobní asistent a zdravotník. V roce 2008 se jim narodila druhá dcera Noemi Charlotte.
V roce 2010 u Tomáše náhle doktoři zjistili nádor na mozku. V důsledku vážného poškození mozku pak několik měsíců ležel v komatu. Dne 8. 7. 2010 zemřel. (zdroj životopisu: Tomáš Mečkovský, Pestrobarevná bázeň)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Tomáš Mečkovský - knihy

2013  80%Pestrobarevná bázeň

Žánry autora

Poezie Náboženství

Štítky z knih

křesťanství básně poezie česká poezie duchovní poezie

Mečkovský je 0x v oblíbených.

Skrýt reklamy