Tomáš Protiva životopis

česká, 1982

Životopis

Autor Mgr. Tomáš Protiva se narodil v Praze 13. 8. 1982. Od dětství se zajímal o přírodu. Od dvanácti let choval akvarijní ryby a o tři roky později se začal věnovat i teraristice. V chovu se soustředil především na hroznýšovité hady a ještěry. Později tento zájem rozšířil ještě o želvy.

Vzhledem k velkému zájmu o zvířata a vědu vystudoval Přírodovědeckou fakultu univerzity Karlovy v Praze, obor zoologie se specializací ekologie a etologie. Nyní je ve čtvrtém ročníku postgraduálního studia ve stejném oboru. Zabývá se především ekomorfologií, fylogenezí a etologií u želv a suchozemských plžů. Do budoucna má v plánu dále se věnovat vědecké kariéře.

Chovu plžů se autor ve větší míře věnuje již čtyři roky. Nejen za nimi se také pravidelně vydává do tropů jihovýchodní Asie s cílem lépe poznat biologii jednotlivých druhů. Z téhož důvodu také zřídil jeden z největších chodů suchozemskýc plžů v Evropě a dále ho rozšiřuje. Většinu druhů pravidelně rozmnožuje a u některých se jedná dokonce o první odchovy v Evropě.

Autorovým cílem je nejen vědecké poznání, ale i popularizace chovu šneků pomocí této knihy či internetových stánek www.landsnails.org. (zdroj životopisu: uživatel verousek)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Tomáš Protiva - knihy

2011  93%Oblovky: plži čeledi Achatinidae

Žánry autora

Literatura naučná Příroda, zvířata

Štítky z knih

oblovky šneci, hlemýždi plži

Protiva je 0x v oblíbených.